S.C. RECOM SID S.A. Hunedoara

S.C. RECOM SID S.A. face parte din grupul de firme Micro Mega HD S.A., iar principalele domenii de activitate sunt:

- executia si montarea constructiilor metalice si a partilor componente;
- repararea instalatiilor si utilajelor (mecanic si electric);
- fabricarea de recipiente, containere, ambalaje si a altor articole din metal;
- fabricarea de parti componente a utilajelor de ridicat si manipulat, de ventilare si conditionare a aerului si a altor echipamente de utilizare generala;
- fabricarea utilajelor pentru metalurgie, constructii, ind. alimentara;
- lucrari de instalatii electrice;
- construirea de imobile civile si industriale.

Compania este organizata si functioneaza pe principiul autonomiei decizionale, avand personalitate juridica proprie, fiind inregistrata la Oficiul Registrului Comertului Judetean Hunedoara la nr. J20/277/2002.

Suprafata totala a facilitatilor societatii este de 16400 m2 si este impartita astfel:
- Atelierul de Confectii Metalice (At. CM) este o hala cu 4 deschideri, avand in dotare 7 poduri rulante si 3 macarale pivotante, total 8.800 m2;
- Depozit descoperit dotat cu 2 poduri rulante, suprafata totala de 6000 m2;
- Atelierul Reparatii Siderurgice este o hala cu o singura deschidere, avand in dotare 1 pod rulant, 1600 m2.

S.C. RECOM SID S.A. are un numar de 258 angajati, din care 222 muncitori. Datorita complexitatii lucrarilor executate, societatea are 6 sudori calificati de catre SLV Munchen conform EN 287, 2 sudori calificati de catre ISIM Timisoara, conform SR EN 287 , 8 sudori calificati de catre RINA SINTEX si 2 operatori sudura. Intreg personalul din activitatea de sudare este coordonat de 2 ingineri sudori atestati ca ingineri sudori europeni de catre European Welding Federation (EWF).

Recom Sid si-a asumat angajamentul de a promova standardele necesare pentru securitate, sanatate si protectie a mediului. Se urmareste asigurarea unui mediu de munca sigur si sanatos pentru toti angajatii, luarea in considerare a pericolelor si riscurilor potentiale, adoptarea unei practici preventive de a evita orice accident, cresterea grijei si implicarii personalului pentru aspectele securitatii si sanatatii muncii prin informare si instruire.

Compania noastra a implementat si aplica sistemul de management al calitatii conform cerintelor normei ISO 9001:2008, fapt confirmat prin Certificatul TUV nr. 1210021286 TMS; este certificata pentru controlul productiei in fabrica , conform SR EN 1090-1:2009; SR EN 1090-1/AC:2011, de catre RINA SIMTEX. Activitatea Recom Sid este de asemenea in conformitate cu standardul ISO 3834-2:2006, fapt certificat de catre RINA SIMTEX Services SpA. S.C. Recom Sid este certificata de RINA Simtex pentru implementarea si mentinerea unui Sistem de Management in ce priveste mediul si sanatatea si securitatea in munca conform ISO 14001:2005 si OHSAS 18001:2008. De asemenea suntem autorizati de catre Autoritatea Feroviara Romana ca furnizor feroviar pentru constructii metalice sudate.